Kiinalaiset reseptit

Sivut

maanantai 19. maaliskuuta 2018

Honey Sesame Chicken

Friteerattua kanaa suolaisen makealla, hieman tulisella kastikkeella ja seesaminsiemenillä. Lisäksi seesamiöljy antaa herkullista pähkinäistä makua. 



Ainekset

340g marinoimattomia kanafileitä
Soijaa (light soya sauce)
Riisiviinietikkaa
Maissitärkkelystä
Juoksevaa hunajaa
Valkoviinietikkaa
Tomaattipyrettä tai Ketsuppia
Seesamiöljyä
Inkiväärimaustetta
Sriracha-Chilikastiketta (jos haluat hieman tulisuutta kastikkeeseen)
Vehnäjauhoja
Ruokasooda
Öljyä
Kananmuna

Ohje

Pilko kanafileet kuutioiksi. Sekoita kulhossa kanat ja marinadin ainekset: noin 2 rkl soijaa, 1 rkl riisiviinietikkaa, 1-2 rkl maissitärkkelystä. Sekoita huolellisesti ja anna marinoitua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa: 1 rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia, 4-5 rkl juoksevaa hunajaa, 1 rkl valkoviinietikkaa, 2 rkl soijaa, 1 tl seesamiöljyä, 0,5 tl inkiväärimustetta, 1 rkl srirachaa (ei pakollinen jos et halua kastikkeeseen tulisuutta), 5 rkl kylmää vettä, 1 tl maissitärkkelystä. (Maistele kastiketta ja lisää tarvittaessa soijaa jos tuntuu makuusi liian makealta.)

Sekoita kulhossa friteeraustaikinan ainekset: noin 1 dl maissijauhoja, 1 dl vehnäjauhoja, 1 tl ruokasoodaa, hieman kylmää vettä, ripaus suolaa, 1 kananmuna, 1 rkl rypsiöljyä. Sekoita huolellisesti tasaiseksi.

Kumoa friteeraustaikina kanojen päälle ja sekoita hyvin. Friteeraa kanat muutamassa erässä esim rypsiöljyssä kullankeltaisiksi kuumalla wokkipannulla. (Itse käytän wokkia, mutta voit käyttää myös esim. rasvakeitintä) Siirrä kanat lautaselle odottamaan. Puhdista wokkipannu ja lisää vähän öljyä. Lisää kastike pannulle, sekoittele ja kiehauta kuunnes kastike sakenee. Lisää kanat pannulle kastikkeen sekaan ja sekoita. Ripottele valmiin annoksen pinnalle seesaminsiemeniä. Voit syödä ruoan sellaisenaan tai riisin kera.


1 kommentti: