Kiinalaiset reseptit

Sivut

lauantai 7. huhtikuuta 2018

Chop Cuey

Klassinen Amerikan-Kiinalainen ruoka.





Ainekset

400-450g marinoimattomia kanafileitä
Soijaa (Light soya sauce)
Riisiviinietikkaa
Kananmuna (ei pakollinen)
Maissitärkkelystä
Kanalientä
Osterikastiketta
Seesamiöljyä
Valkosipulia
Inkivääriä
Vihanneksia esim. porkkanaa, paprikaa, sipulia ym
Herkkusieniä (tuoreita tai säilykkeitä)

Ohje

Pilko kanafileet suupalan kuutioiksi tai suikaleiksi. Sekoita kulhossa kanat ja marinadin ainekset: kananmunan valkuainen (ei pakollinen), 2-3 rkl soijaa, 1 rkl maissitärkkelystä, pieni ripaus ruokasoodaa (ei pakollinen) 1-2 rkl riisiviinietikkaa. Sekoita huolellisesti ja anna marinoitua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Sekoita kulhossa kastikkeen ainekset: noin 1,5 dl kanalientä, 3 rkl osterikastiketta, 2 rkl soijaa ja 1 tl seesamiöljyä.

Hienonna valkosipulia haluamasi määrä ja raasta pieni pala inkivääriä. Pilko haluamasi määrä vihanneksia ja suikaloi herkkusieniä jos käytät tuoreita.

Paista kanat parissa kolmessa erässä kuumalla wokkipannulla runsaassa määrässä öljyä. Siirrä kanat esim reikäkauhalla lautaselle odottamaan. Paista valkosipulia ja inkivääriä muutama sekunti ja varo polttamasta niitä. Lisää muut vihannekset ja voit lorauttaa mukaan pienen määrän vettä. Vihanneksiin saa jäädä hieman rapeutta. Lisää kanat takaisin pannulle vihannesten sekaan. Lisää kastike ja herkkusienet. Sekoittele ja anna kiehahtaa. Suurusta kastike kylmän veden ja maissitärkkelyksen seoksella.

Syö riisin tai nuudelien kera .



1 kommentti: