sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Mandarin Chicken






Ainekset

Noin 400g marinoimattomia kanafileitä, tai voit tehdä tätä myös porsaan sisäfileestä
Soijaa (light soy sauce)
Riisiviinietikkaa
Maissitärkkelystä
Ruokasoodaa (ei pakollinen)
1 tölkki (300/175g) säilykemandariineja mehussa
Osterikastiketta
Sakea (ei pakollinen)
Seesamiöljy
Sriracha-Chilikastiketta
Valkoviinietikkaa
Sokeria
Appelsiinimehutiivistettä
Sipulia
Inkivääriä
Valkosipulinkynsiä

Ohje

Pilko kanafileet suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa kanat ja marinadin ainekset: noin 1 rkl riisiviinietikkaa 2 rkl soijaa, 1 rkl maissitärkkelystä, ripaus ruokasoodaa (ei pakollinen aineosa, maissiärkkelys tekee jo itsessään kanasta suussa sulavan mureaa niin kuin kiinalaisessa ravintolassa) Sekoita huolella ja siirrä kanat jääkaappiin marinoitumaan siksi aikaa kun valmistelet muut ainekset.

Pilko yksi keskikokonen sipuli, hienonna pari valkosipulinkynttä ja pieni pala inkivääriä. Pilko halutessasi myös hieman kevätsipulia koristeluun. Valuta mandariineista mehu esim juomalasiin.

Sekoita kulhossa kastikkeen ainekset: Mandariinitölkin mehu, noin 1 rkl Sriracha-chilikastiketta, 2-3 rkl soijaa, 1tl seesamiöljyä, 1 rkl osterikastiketta, 1 rkl Sake-riisiviiniä (ei pakollinen aineosa) 2 tl sokeria, 2 rkl valkoviinietikkaa ja noin 3 rkl appelsiinimehutiivistettä (itse käytän Fun Lightia)

Aloita jälleen paistamalla kanat kuumalla Wokkipannulla runsaassa paistonkestävässä öljyssä (esim rypsi, auringonkukka tai punainen palmuöljy) Paista kanat kahdessa tai kolmessa erässä ja siirrä aina kanat esim reikäkauhalla lautaselle odottamaan. Paista seuraavaksi sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Lisää kanat takaisin pannulle. Sekoita kastiketta vielä hieman ja lisää se pannulle kanojen ja vihannesten sekaan. Anna kiehahtaa ja suurusta kastike kylmän veden ja maissitärkkelyksen seoksella. Lisää lopuksi pannulle mandariinit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti