keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Chili Garlic Chicken

Valkosipulin ystävänä rakastut taatusti tähän ruokaan. Tämä jos joku pitää vampyyrit ja pusuttelijat loitolla!



Ainekset:

Noin 400g marinoimattomia kanafileitä
Kananmuna
Soijaa (Light soya sauce)
Riisiviinetikkaa
Maissitärkkelystä
Osterikastiketta
Seesamiöljy
Valkoviinietikkaa
Sokeria
Chiliöljyä
MSG aromivahvennetta
Vihreää ja punaista paprikaa, porkkanaa, kevätsipulia
Valkosipulia
Tuore punainen chili

Ohje

Pilko kanafileet suupalan kokoisiksi kuutioiksi tai ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhossa kanat ja marinadin ainekset: Kananmunan valkuainen, noin 2 rkl maissitärkkelystä, 2 rkl soijaa, 1 rkl riisiviinietikkaa, 1 tl ruokasooda (ei pakollinen). Sekoita huolellisesti ja anna marinoitua jääkapissa noin puoli tuntia.

Sekoita kulhossa kastikkeen ainekset: 2 rkl osterikastiketta, 2 rkl soijaa, 1 tl seesamiöljyä, 1-2 rkl chiliöljyä, 1 rkl valkoviinietikkaa, 1 tl sokeria, 1 tl MSG aromivahvennetta (ei pakolllinen). Jos tahdot voimakkamman valkosipulin maun lisää noin 1-2 rkl chili-valkosipulikastiketta.

Hienonna 6 kpl isokokoista valkosipulinkynttä, yksi isokokoinen punainen chili ja pieni pala inkivääriä. Pilko vihannekset. (pilko porkkana mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Paista kanat kuumalla Wokkipannulla runsaassa öljyssä ja siirrä kanat lautaselle odottamaan. Lisää pannulle valkosipulit, inkivääri ja chili. Paista muutama sekunti. Varo polttamasta! Lisää vihanekset ja paista pari minuutia. Lisää kanat takaisin pannulle vihannesten sekaan. Lisää myös kastike. Sekoita ja anna hetki kiehua.

Syödään basmati- tai jasminriisin kera.


(Voit myös tehdä Chili-Valkosipulikastikkeen itse sekoittamalla kulhossa soijaa, riisiviinietikkaa, ripaus sokeria, vähän seesamiöljyä, chilikastiketta esim sriracha. Hienonna muutama valkosipulinkynsi ja paista niitä wokilla muutama sekunti. Lisää myös hieman valkosipulimurskaa. Lisää kastike mukaan pannulle ja kiehauta. Suurusta kastike kylmän veden ja maissitärkkelyksen seoksella.)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti