Ainekset
400-500g marinoimattomia
kanafileitä
tummaa ja vaaleaa
soijakastiketta
riisiviinietikkaa
maissitärkkelystä
broccoli (parsakaali)
inkivääriä
valkosipulia
kanalientä
osterikastiketta
hoisin-kastiketta
seesamiöljyä
sokeria
öljyä paistamiseen
Ohje
Pilko kanafileet suupalan kokoisiksi
paloiksi. Laita kanat kulhoon ja sekoita mukaan marinadin ainekset. Yhden
kananmuna valkuainen, 1-2 rkl vaaleaa soijakastiketta, 1 rkl riisiviinietikkaa,
2 rkl maissitärkkelystä, 1 tl ruokasoodaa. Sekoita huolellisesti ja annan
marinoitua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Leikkaa broccolin kukinnot irti varresta ja halkaisi ne
pariin-kolmeen osaan. Voit käyttää halutessasi myös varret. Hienonna pari-kolme
valkosipulinkynttä ja raasta pieni pala inkivääriä.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Noin 1 rkl
osterikastiketta, 2 rkl hoisin-kastiketta, 1 rkl vaaleaa soijaa, 1 tl tummaa
soijaa, 1-1,5 kanalientä, 1 tl seesamiöljyä, 2 tl sokeria. Lisää kastikkeeseen
pieni loraus veteen sekoitettua maissitärkkelystä suurusteeksi.
Aloita lämmittämään wokkipannu kuumaksi. Lisää pannulle
hieman paistamiseen soveltuvaa öljyä kuten rypsi-tai auringonkukkaöljy. Paista
kanat muutamassa erässä sekoitellen niitä puisella kauhalla tai lastalla. Siirrä
kanat lautaselle odottamaan.
Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lisää hieman öljyä.
Paista valkosipulit ja inkivääri muutaman sekunnin ajan sekoitellen. Varo
polttamasta. Lisää pannulle pilkottu broccoli ja lorauta hieman vettä tai
kanalientä. Anna broccolien kypsyä hieman mutta varo keittämästä liian pitkään
ettei kukinnot pääse hajoamaan. Tällöin myös tärkeät vitamiinit tuhoutuvat.
Lisää sitten kanat takaisin pannulle broccolien, valkosipulien ja inkiväärin
mukaan. Sekoita kastiketta ja kaada se pannulle. Sekoita huolella ja anna
kiehua hetki että kastike hieman sakeutuu.
Syödään basmati- tai jasminriisin kera.
Hei Jukka,
VastaaPoistaLuimme, että asut Laihialla. Olisiko sinulla antaa hyvä vinkki, missä vaasalaisessa etnisessä kaupassa käyt?
Meillä mieheni on kiinnostunut näistä sinun resepteistä. Kiitos paljon etukäteen :)
Hei.Tapaan käydä pitkänkadun kulmassa sijatsevassa Hot Curry Marketissa ja kauppapuistikon Uncle Woo Asian Marketissa. Hyviä kauppoja molemmat.
PoistaHei Jukka, kiva että päätit tehdä blogin:), saan varmasti paljon uusia ideoita. Heti muutama kysymys: mistä ostat vaaleaa soijaa? (mulla on vaan "perus"soijaa ja tummaa. Paistan aina sesamöljyssä, mitä eroa on jos paistankin vaikka rypsiöljyssä?
VastaaPoistaSoijat ym Kastikkeet ostan Aasialaista elintarvikekaupoista. Rypsiöljy soveltuu paremmin korkeissa lämpötiloissa paistamiseen kuin seesamiöljy. Seesamiöljyn savuamispiste on tosi alhainen joten se voi syttyä helposti palamaan.
PoistaKiitos tiedoista! Täytyy mennä taas pyörimään kiinalaiseen kauppaan ja muutamaan aasialaiseen mitä muutenkin käytän kun teen jotain muuta kuin perisuomalaista ruokaa. Jotenkin tuo vaalea soija on mennyt ihan ohi. Onneksi mulla ei ole käynyt koskaan öljyn kanssa savuamista vaikka viikottain sillä mm wokkaan ja lämpö kova. Hyvä tietää, niin jatkossa varaan ison kannen viereen. Kun maun vuoksi edelleen jatkan sillä🙂
Poista