sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Orange Chicken


Rapeaksi friteerattua kanaa herkullisessa ja raikkaassa appelsiini kastikkeessa vie kielen mennessään. Sriracha-kastike antaa sopivasti potkua ja sopii hyvin yhteen appelsiinin kanssa. 








Ainekset:

Noin 400g marinoimattomia kanafileitä
Kananmuna
Soijaa
Appelsiinimehutiivistettä
Riisiviinietikkaa
Maissitärkkelystä
Seesamiöljyä
Appelsiini 1 kpl
Sriracha-chilikastiketta
Muscovado-Ruokosokeria
Valkoviinietikkaa
Valkosipulia
Ikivääriä
Kevätsipulia
Vehnäjauhoja
Öljyä (friteeraukseen sopivaa)

Ohje

Kanafileet pilkotaan suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita kanat kulhoon ja sekoita mukaan marinadin ainekset. Yhden kananmunan valkuaista, noin 1 rkl riisiviinietikkaa, 2 rkl soijaa, 2 rkl maissitärkkelystä. Sekoita huolellisesti ja anna marinoitua jääkaapissa noin puoli tuntia.

Pilko muutama kevätsipuli, 3 valkosipulinkynttä ja pieni pala inkivääriä. Inkiväärin voi myös raastaa. Sekoita toisessa kulhossa kastikkeen ainekset. Noin 3 rkl soijaa, 1 dl appelsiinitiivistemehua (itse käytin Fun Lightia), 2 rkl raastettua appelsiinin kuorta, 1 iso ruokalusikallinen tummaa muscovado ruokosokeria, 3 rkl valkoviinietikkaa, vajaa ruokalusikallinen sriracha-chilikastiketta, 1 tl seesamiöljyä. Lisää kastikkeeseen myös pilkkomasi inkivääri, valkosipulit ja kevätsipulit. Sekoita hyvin.

Lisää esim syvälle lautaselle noin 2 dl maissitärkkelystä ja 1 dl vehnäjauhoja ja sekoita ne hyvin keskenään. Pyörittele kananpalaset yksitellen hyvin jauhoissa ja siirrä sivuun odottamaan.

Friteeraa kanat kullan keltaisiksi. Itse käytän Hiiliteräswokkia. Voi käyttää myös kattilaa tai rasvakeitintä. Lisäsin wokille reilusti rypsiöljyä ja friteerasin kanat kolmessa erässä ja reikäikauhalla siirtäen kanat lautaselle odottamaan. Kaada wokilta enimmät öljyt pois. Wokki takaisin liedelle ja liesi keskilämmöllä. Sekoita kastiketta hieman ja kaada se pannulle. Anna kiehua noin minuutin verran. Suurusta kastike kylmän veden ja maissitärkkelyksen seoksella. Kiehauta ja kaada takaisin pannulle kastikkeen mukaan friteeratut kananpalat. Sekoita huolellisesti ja siirrä wokki sivuun. Koristele valmis annos pilkotuilla kevätsipuleilla tai seesaminsiemenillä.

Voit nauttia ruoan sellaisenaan tai jasmin- tai basmatiriisin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti