sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Jukan oma kanawokkiresepti

Jukan oma kanawokkiresepti

Oma kehittelemäni resepti. Tämä ruoka on pitkän testausprosessin tulos ja olen vihdoinkin tyytyväinen tähän reseptiin. Lupaan kaikille että tämä jos joku on hyvää!



Ainekset         
                                                                                          
- 400-500g marinoimattomia kanafileitä tai rintafileitä
- Tuoreita vihanneksia esim. purjoa tai kevätsipulia,
paprikaa, porkkanaa ja kesäkurpitsaa
- inkivääriä
- valkosipulia
- kanalientä
- vaaleaa- ja tummaa soijaa
- riisiviinietikkaa
- kananmuna
- ruokasooda
- maissitärkkelystä
- kananmuna
- hoisin-kastike
- osterikastike
- seesamiöljy
- valkoviinietikka
- juoksevaa hunajaa
- sriracha-kastike
- sokeria
- MSG aromivahvennetta





Ohjeet


Pilko kanafileet tai rintafileet suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita kanat kulhoon ja sekoita huolellisesti mukaan marinadin ainekset. Yhden kananmunan valkuainen, 2 rkl vaaleaa soijaa, 1 rkl riisiviinietikkaa, 1 tl ruokasoodaa ja 2 rkl maissitärkkelystä. Anna marinoitua noin 30 minuuttia jääkaapissa.

Pilko vihanneksia haluamasi määrä. Raasta tai hienonna pieni määrä inkivääriä ja hienonna myös 3-4 valkosipulinkynttä.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset kulhossa. Noin 1,5 dl kanalientä, 2 rkl hoisin-kastiketta, 1 rkl osterikastiketta, 1 tl tummaa soijaa, 1-2 rkl vaaleaa soijaa, 1 tl seesamiöljyä, 1 rkl juoksevaa hunajaa, 1 tl sokeria, 2 rkl valkoviinietikkaa, 1 rkl sriracha-kastiketta ja 1 tl MSG aromivahvennetta (ei pakollinen)

Anna wokkipannun lämmetä kuumaksi ja lisää pannulle paistamiseen soveltuvaa öljyä esimerkiksi auringonkukka- tai rypsiöljy. Paista ensin kanat kahdessa tai kolmessa erässä ja siirrä kanat aina lautaselle odottamaan. Lisää sitten inkivääri ja valkosipulit pannulle. Paista muutaman sekunnin ajan ja varo polttamasta. Lisää mukaan pilkkomasi vihannekset ja paista niitä hieman. Lisää kanat takaisin pannulle. Sekoita kastiketta ja kaada pannulle kanojen ja vihannesten mukaan. Sekoita hyvin. Kun kastike alkaa kiehua, suurusta se kylmän veden ja maisitärkkelyksen seoksella. Sekoittele ja anna hetki kiehua.

Nauti ruoka Basmati- tai Jasminriisin kera. 







1 kommentti:

  1. Huippuja nää siun ohjeet! Nyt on kyllä ihan samanlaista kun lemppari kiinalaisessa ravintolassa.
    Tähän ohjeeseen yksi kommentti: on unohtunut mainita tärkkelys kastikkeessa :)

    Kiitos siulle!

    VastaaPoista