sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Sweet & Sour Pork (Possua Hapanimeläkastikkeessa)

Klassinen hapanimeläkastike on erittäin nopea ja helppo valmistaa kotikeittiössä. Hapanimeläkastikkeesta tykkävät usein myös perheen pienemmätkin. Myös arkiruokana kiireen keskellä hyvä ruoka valmistaa koko perheelle. Porsaanlihan voi vaihtaa kanaan tai vaikka katkarapuihin.


Possua Hapnimeläkastikkeessa

Ainekset:

Noin 400g marinoimatonta porsaan sisäfilettä
Kananmuna
Riisiviinietikkaa
Vaaleaa Soijaa (Light soya sauce)
Maissitärkkelystä
Tomaattipyrettä
Valkoviinietikkaa
Sokeria
1 purkki Ananaspalat säilykkeitä mehussa
Tuoreita vihanneksia esimerkiksi punaista paprikaa, porkkanaa, sipulia ja kesäkurpitsaa
Valkosipulia
Inkivääriä

Ohje

Kuutioi porsaansisäfile suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa kuutioitu sisäfile ja marinadin ainekset. Noin 1 rkl riisiviinietikkaa, 2 rkl soijaa, 2 rkl maissitärkkelystä ja yhden kananmunan valkuainen. Sekoita huolellisesti ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi marinoitumaan.

Valmista sillä aikaa kastike. Sekoita kattilassa noin 1 dl valkoviinietikkaa, 0,5 dl soijaa, 2-3 rkl sokeria, 2 rkl tomaattipyrettä ja yhden ananaspalat säilykkeen mehu. Kiehauta ja sekoittele välillä. Suurusta kastike kylmän veden ja maissitärkkelyksen seoksella. Maistele kastiketta ja lisää tarvittaessa sokeria jos haluat makeamman kastikkeen tai vastaavasti soijaa jos haluat lisää suolaisuutta. Kastikkeesta saa halutessa myös tulisemman version lisäämällä esim. Sriracha-Chilikastiketta oman maun mukaan.

Pilko vihannekset suupalan kokoisiksi paloiksi. Hienonna kolme valkosipulinkynttä ja pieni pala inkivääriä.

Paista porsaansisäfilekuutiot öljyssä kuumalla Wokkipannulla ja siirrä kuutiot lautaselle odottamaan. Lisää pannulle hieman öljyä ja paista inkivääriä ja valkosipuleita muutama sekunti. Varo polttamasta! Lisää muut kasvikset ja paista hetki sekoitellen. Kasviksiin saa jäädä rapsakkuutta. Lisää porsaansisäfiekuutiot takaisin pannulle. Lisää mukaan myös kastike. (Voit lisätä halutessasi myös ananaspalat) sekoita ja anna kiehahtaa.

Syödään Jasmin- tai Basmatiriisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti