maanantai 12. maaliskuuta 2018

Peking Sauce Pork 



Ainekset:

Noin 300g marinoimaton porsaansisäfile
Vaaleaa soijaa (Light Soya Sauce)
Tummaa soijaa (Dark Soya Sauce)
Riisiviinietikkaa
Maissitärkkelystä
Hoisin-kastiketta
Valkoviinietikkaa
Seesamiöljyä
Jauhettua valkopippuria
Sokeria
Valkosipulia
Inkivääriä
Vihreä paprika
Sipulia

Ohje

Leikkaa porsaansisäfile ohuiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa porsaansiivut ja marinadin ainekset: Noin 2 rkl vaaleaa soijaa, 1 rkl riisiviinietikkaa, ripaus jauhettua valkopippuria ja 1 rkl maissitärkkelystä. Anna marinoitua huoneen lämmössä noin puoli tuntia.

Hienonna 2-3 valkosipulinkynttä ja pieni pala inkivääriä. Pilko puolikas vihreä paprika ja yksi keskikokoinen sipuli.

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa: 2 rkl hoisin-kastiketta, 1 tl tummaa soijaa, 1 rkl valkoviinietikkaa, 1 tl seesamiöljyä ja 1 rkl sokeria.

Paista porsaansisäfilesiivut kuumalla Wokkipannulla reilussa määrässä öljyä. Siirrä siivut esim reikäkauhan avulla lautaselle odottamaan. Voit ensin laittaa lautaselle talouspaperia johon enimmät rasvat imeytyvät. Paista hienonnetut valkosipulinkynnet ja inkivääriä muutama sekunti. Varo polttamasta! Lisää pannulle pilkotut sipuli ja paprika. Paista sekoitellen hetki. Saavat jäädä hieman rapeiksi. Lisää porsaansiivut takaisin pannulle kasvisten sekaan. Lisää kastike, sekoita ja anna kiehahtaa.

Syödään Jasmin- tai Basmatiriisin kera.





1 kommentti: