sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Mongolian Beef


Amerikan-Kiinalainen ruoka. Naudanlihaa ja kevätsipulia herkullisella kiinalaisella ruskealla kastikkeella.



Ainekset:

Noin 500g Atrian naudan takuumureaa pihvilihaa
Vaaleaa soijaa (light soya sauce)
Tumma soijaa (dark soya sauce)
Riisiviinietikka
Sokeria
Seesamiöljyä
Valkoviinietikkaa
Jauhettua valkopippuria
Maissitärkkelystä
Sriracha-Chilikastiketta
Osterikastiketta
Kevätsipulia
Ikivääriä
Valkosipulia

Ohje

Pihviliha leikataan ohuiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa suikaleet ja marinadin ainekset reilu loraus soijaa, noin 2rkl riisiviinietikkaa, ripaus jauhettua valkopippuria, 2-3 rkl maissitärkkelystä. Sekoita huolellisesti ja anna marinoitua jääkaapissa 30-60 minuuttia.

Hienonna 3-4 valkosipulinkynttä ja pieni pala inkivääriä. Pilko reilusti kevätsipulia. Sekoita kulhossa kastikkeen ainekset noin 3 rkl osterikastiketta, 2-3 rkl vaaleaa soijaa, 1 tl tummaa soijaa, 1tl seesamiöljyä, 1rkl valkoviinietikkaa, 1 rkl sokeria ja 1 rkl sriracha-chilikastiketta. Sekoita hyvin. 

Paista naudansiivut kuumalla wokkipannulla öljyssä ja siirrä siivut lautaselle odottamaan. Lisää pannulle inkivääri ja valkosipuli paista muutama sekunti ja varo polttamasta. Lisää kastike, sekoittele ja anna kiehahtaa. Lisää naudansiivut takaisin pannulle kastikkeen sekaan ja pilkkomasi kevätsipulit. Sekoittele ja paista noin minuutti. 

Syödään jasmin- tai basmatiriisin kera




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti