Kung Pao Chicken
Klassinen Kiinalainen ruoka ja väitetään että myös ensimmäisiä etnisiä ruokia Suomessa. Sichuanpippurit antavat Kung Pao kanalle erittäin autenttisen ja kirjaimellisesti suussa kihelmöivän maun. Sichuanpippureita löytää Suomessa etnisistä elintarvikekaupoista.
Ainekset:
400-500g marinoimattomia kanafileitä
Kananmuna
Tummaa soijaa (dark soya sauce)
Vaaleaa soijaa (light soya sauce)
Riisiviinietikkaa
Maissitärkkelystä
Sokeria
Kiinalaista mustaa viinietikkaa (Black Vingar)
MSG aromivahvennetta (ei pakollinen)
Inkivääriä
Purjoa
Valkosipulia
Sichuanpippuria
Kuivattuja punaisia chiliä
Maapähkinöitä
Ohje
Pilko kanafileet suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita kananpalat kulhoon. Marinoi kanat noin 2 rkl maissitärkkelystä, 1-2kl soijaa, 1rkl riisiviinietikkaa, 1tl ruokasoodaa, yhden kananmunan valkuainen. Sekoittele kanat ja marinadin ainekset huolellisesti ja laita jääkaappiin marinoitumaan noin 30 minuutiksi.
Pilko sillä aikaa kolme valkosipulinkynttä ja pieni pala inkivääriä. Pilko myös purjoa. Itse jätän purjon melko isoiksi kokonaisiksi renkaiksi. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. 2 rkl kiinalaista mustaa etikkaa (chinese black vinegar) 1tl tummaa soijaa (dark soya sauce) 4 tl sokeria, 1tl msg aromivahvenne (ei pakollinen) lisää kastikkeeseen hieman kylmään veteen sekoitettua maissitärkkelystä. Sekoita kastikeen ainekset hyvin.
Poista kuivatuista chileistä siemenet. (Kung pao kanan ei ole tarkoitus polttaa suutasi karrelle) itse laitoin 6 kpl jotka pilkotaan pariin- kolmeen osaan. Tarvitaan myös Sichuanpippureita. Laita niitä 6-8 kpl.
Paista kanat mahdollisimman kuumalla wokilla öljyssä nopeasti. Siirrä kanat lautaselle hetkeksi odottamaan. Paista nopeasti muutaman sekunnin ajan pilkkomiasi valkosipuleita, inkivääriä, chilejä ja sichuanpippureita. Varo polttamasta! Lisää kanat takaisin pannulle ja lisää mukaan sipulit. Lisää sekaan haluamasi määrä maapähkinöitä. Paista hetki ja lisää kastike. Sekoittele ja kiehauta.
Syödään Jasmin- tai Basmatiriisin kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti