tiistai 20. maaliskuuta 2018

Fried Banana

Ei varsinainen Kiinalainen jälkiruoka, mutta tämä löytyy usein täällä meillä Suomessa kiinalaisten ravintoloiden jälkiruokalistalta. Ja hyvä niin sillä friteeratut banaanit ja vaniljajäätelö ovat uskomattoman herkullisia ja on oma suosikkijälkiruokani. Sitä on aina pakko tilata ravintolassa käydessäni. Tämä jälkiruoka valmistuu todella nopeasti ja vaivattomasti myös kotikeittiössä. 



Ainekset

Banaania
Maissitärkkelystä
Vehnäjauhoja
Sokeria
Leivinjauhetta
Suolaa
Kanamuna
Rypsiöljyä
Vettä

Ohje

Leikkaa banaanit kahteen tai kolmen palaan. Sekoita kulhossa frittitaikinan ainekset: 1 dl maissitärkkelystä, 1 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 1 kananmuna, vähän vettä, 1 rkl rypsiöljyä, ripaus suolaa ja 1 tl sokeria. Sekoita tasaiseksi.

Pyörittele banaanit taikinassa huolellisesti ja friteeraa rypsiöljyssä wokilla, kattilassa tai rasvakeittimessä. Itse käytän tähänkin hiiliteräswokkia. 

Tarjoillaan jäätelön ja vaalean siirapin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti