perjantai 23. maaliskuuta 2018

Black Pepper Beef



Ainekset

Noin 200g naudan takuumureaa pihvilihaa
Vaaleaa soijaa (Light soya sauce)
Riisiviinietikkaa
Maissitärkkelystä
Osterikastiketta
Seesamiöljyä
Sokeria
Jauhettua mustapippuria tai myllystä
Valkosipulia
Inkivääriä
Vihreää ja punaista paprikaa
Sipuli

Ohje

Leikkaa naudan pihviliha ohuiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa naudansiivut ja marinadin ainekset: noin 1 rkl soijaa 1 rkl riisiviinietikkaa, 2 tl maissitärkkelystä ja ripaus ruokasoodaa. Anna marinoitua vähitään puoli tuntia jääkaapissa.

Pilko pari valkosipulinkynttä ja raasta pieni pala inkivääriä. Pilko hieman paprikaa ja sipulia.

Sekoita kulhossa kastikkeen ainekset: 2 rkl osterikastiketta, 1 rkl soijaa, 1 tl riisiviinietikkaa, reilusti mustapippuria, pieni loraus seesamiöljyä ja ripaus sokeria.

Paista naudansuikaleet nopeasti kuumalla wokkipannulla öljyssä. Siirrä siivut lautaselle odottamaan. Paista inkivääri ja valkosipulit muutama sekunti. Varo polttamasta. Lisää paprikat ja sipuli. Paista hetki sekoitellen (voit tarvittaessa lisätä pannulle hieman vettä) ja lisää naudansiivut takaisin pannulle. Lisää kastike mukaan ja sekoita. Anna hetki kiehua.

Syödään Basmati- tai Jasminriisin kera

3 kommenttia:

  1. Eka resepti kokeiltu. Black pepper beef. Sen verran muokkasin reseptiä, että laitoin paprikan lisäksi kesäkurpitsaa sekä sriracha-chilikastikettakin kastikkeeseen. Valkosipuliakin hiukka enemmän kun reseptissä. Siis sairaan hyvää

    VastaaPoista
  2. Black pepper beef kokeiltu, en muokannut reseptiä. Hyvä niin, sillä resepti on timanttia! Kriittisen puolisonikin mukaan kaikki maistui ihan siltä miltä sen pitääkin maistua, eli mausteet ovat oikeissa mittasuhteissa, ja marinadikin imeytyi kokonaan lihaan. Ihme kyllä, 200g lihaa riittää mainiosti kolmelle, jopa neljälle. Itse tosin kaipasin enemmän kastiketta, joten taidan lisätä kertoimia sille osastolle.
    PS. Supermarketista ostetut kiinalaiset kastikkeet olivat todella edullisia, joten eikun rohkeasti kaikki kokeilemaan! Itse taidan kokeilla seuraavaksi tuota kanareseptiä...

    VastaaPoista